آیین بزرگداشت شهدای خدمت و تجلیل از رئیس جمهور شهید در عرصه علم و فناوری با حضور معاون علمی رئیسجمهور، خانواده شهدا و جامعه دانشگاهی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، آیین بزرگداشت شهدای خدمت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، خانواده شهدا و جامعه دانشگاهی روز سهشنبه 8 خردادماه 1403، در محل آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: تسلیت عرض میکنم شهادت دکتر رئیسی، همچنین دکتر امیر عبدالهیان که افتخار داشتیم و در هیئت امنای دانشگاه در خدمت ایشان بودیم، آیت الله آل هاشم دکتر رحمتی و سایر همراهان رئیس جمهور شهید، در هفتهای که گذشت ما شاهد یک حادثه ناگوار بودیم که برای رئیس جمهور محترم و هیئت همراه ایشان اتفاق افتاد. رهبر معظم انقلاب متعالیترین تعابیر را درباره رئیس جمهور شهید و همراهان ایشان به کار بردند. به تعبیر ایشان خستگیناپذیری خدمت به مردم و مردمی بودن از ویژگیهای بارز این شهدای عزیز بوده است.
این حادثه تلخ اگرچه در ایام ولادت امام رضا(ع) رخ داد. اما حماسه حضور مردم قدردان در مراسم تشییع پیکر مطهر این شهیدان به عنوان برگی زرین در تاریخ ایران اسلامی ماندگار شد.
وی افزود: این اتفاق نشان داد که اگر خدمتگزاریها رنگ و بوی خدایی داشته باشد و توام با اخلاص و پیگیریهای مجدانه همراه با دلسوزیهای خالصانه باشد مردم نسبت به این خصلتهای خوب واکنش نشان میدهند و دلها دست خداست و خداوند دلهای مردم را متوجه اخلاص سخت کوشی تلاش و تعهدپذیری افراد میکند.
دکتر موسوی گفت: شهید آیتالله رئیسی همواره اهتمام ویژهای به همفکری و شنیدن نظرات کارشناسانه جامعه دانشگاهی داشته و همیشه میفرمودند که دانشگاهها اتاق فکر دولت هستند. در سه سال ریاست ایشان بر دولت بارها و بارها یا شخصاً در دانشگاهها حضور پیدا میکردند و یا به نحوی در جمع دانشگاهیان شرکت داشتند آن شهید بزرگوار همواره نگاه ویژهای به عرصه علم و فناوری داشتند. یادم هست که سه سال پیش برای بازدید از دستاوردهای این دانشگاه تشریف آورده بودند بیش از 4 ساعت زمان را صرف آشنایی با دستاوردهای و شنیدن صحبت دانشگاهیان و فناوران کردند.
وی تصریح کرد: احیای شورای عالی عتف تصویب و به ثمر رسیدن قانون جهش تولید دانش بنیان برای استفاده موثرتر از ظرفیت دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان توجه به فناوریهای نوظهور با تشکیل شورای کوانتوم، شورای راهبری هوش مصنوعی نمونههای کوچکی از اهتمام ویژه ایشان به عرصه علم و فناوری بود.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود گفت: اینجانب از طرف خود و همه جامعه دانشگاهی شریف این ضایعه بزرگ را خدمت رهبر معظم انقلاب، ملت عزیز ایران و خانوادههای معزز این عزیزان تسلیت عرض میکنم و برای ایشان علو درجات را از خداوند منان خواستارم.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها طی سخنانی گفت: در هیچ مقطعی از تاریخ انقلاب اسلامی حمایت از دانشگاهها به اندازه این سه سال نبود.
وی افزود: در دوره خدمت شهید آیتالله رئیسی متوسط تخصیصی که به دانشگاهها داده شد بیش از 110 درصد بود، نمیتوانیم مدعی شویم که دانشگاهها در طول 45 سال بعد از انقلاب تخصیص 110 درصدی گرفتهاند. این شهید عزیز در مدت کوتاه مدیریت خودشان خدماتی را ارائه دادند که حجت را بر ما تمام کرد.
سپس دکتر دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اظهار داشت: فراتر از ارزشگذاری و ارج نهادن، شاخصههایی هستند که آنها را تکریم میکنیم. این نشستها جلسات یادآوری ویژگیها و صفات بازری است که شناخت این ویژگیها میتواند ما را در شناخت وجوه اثربخشی این شهیدان والامقام و استمرار راه ایشان، مصمم کند.
دکتر دهقانی با بیان اینکه خستگی ناپذیری، یکی از مهمترین ویژگیهای آیتالله رئیسی بود که همگان بر آن وقوف داشتند و مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره داشتند، ادامه داد: خاطرم هست در سفر به کشورهای آفریقایی که ایشان را همراهی میکردم، شاهد 72 ساعت کار جدی، بی وقفه و بدون استراحت از این شهید والامقام بودم. استمرار در کار، پیگیری و ممارست خستگیناپذیری ایشان، در حالی که بیش از هریک از اعضای تیم دولت درگیر کارها بودند، برای من شگفتآور بود. ایشان در مجموع این سفر 72 ساعته، به واقع کمتر از هشت، 9 ساعت استراحت کردند و این در حالی بود که بیش از سایرین در مسیر کار، گفتوگو و پیگیری حرکت میکردند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، دردمندی و دغدغه مردم داشتن را مهمترین عامل محرک و خستگیناپذیر بودن آیتالله رئیسی دانست و افزود: همواره برایم سوال بود که فردی در قامت و سن و سال ایشان، چگونه این استقامت مثال زدنی را داشت و معتقدم، تنها چیزی که باعث این استقامت میشود دردمندی است و تنها در این صورت است که یک انسان عادی میتواند این چنین آگاه، بیدار و پرتلاش باقی بماند. آیت الله رئیسی به معنای واقعی دردمند مردمشان بودند و از آنجاکه دردی که مردم میکشیدند را با تمام وجود حس میکردند، به جایی رسیده بودند که همواره نگران و در تلاش بودند و خستگی نمیشناختند.
وی با بیان این که در دنیای امروز علم و فناوری قبل از این که ابزار افتخار باشد، ابزار قدرت است، اظهار داشت: شهید رئیسی و امیرعبداللهیان باور داشتند که علم و فناوری مهمترین محور گفتمان ما با دنیاست، محوری که تمام دنیا بر روی آن اتفاق نظر دارند و ما با اتکا به توان جوانان کشورمان در آن دست برتر را داریم.
دکتر دهقانی تصریح کرد: اگر به عرصه سیاست خارجی کشور نگاه کنیم در سه سال گذشته یک سفر و مهمان خارجی را نمیبینید که در آن رئیس جمهور از توانمندیها و برنامههای علمی و فناوری کشور سخن نگفته باشد.
در ادامه مراسم پس از تقدیر از خانواده این دو شهید گرانقدر، دختر رئیس جمهور شهید طی سخنانی با ذکر برخی خصایص و ویژگیهای این شهید گفت: مهمترین نکته در مسیر ایشان تقوا بود. آنچه در عرصه اجتماعی نشان دادند یک تقوای سیاسی و حکمرانی مبتنی بر تقوا بود. بردباری و منش ایشان مبتنی بر تقوا بود. وی با بیان اینکه من در ایشان گناهی ندیدم، گفت: خدمت به مردم برای این شهید در سایه خداباوری بود.
همسر شهید امیرعبداللهیان نیز در این مراسم با تاکید بر ضرورت همراه کردن علم با اخلاق خطاب به دانشگاهیان گفت: خواهشم از دانشگاهیان این است که سعی کنند حتما درسی که میخوانند را در جامعه پیاده و با اخلاق زینت بخشند.
گزارش تصویری