به گزارش روابط عمومی؛ در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری کارآفرینی و توسعه کسب و کار شریف، 9 طرح و ایده راه یافته به مرحله پایانی ارایه و توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار گرفتند.
بنابراین گزارش؛ در ابتدای این برنامه فریدون قاسم زاده به عنوان یک پیشکسوت کارآفرینی طی سخنانی گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات و میزان استفاده از اینترنت با رشد تولید ناخالص ملی رابطه مستقیم دارد.
وی گفت: افزایش هر هشت میلیون کاربر اینترنتی، رشد ناخالص ملی را یک و چهار دهم درصد افزایش میدهد.
قاسم زاده با ارائه نمودارهای شرکتهای موفق جهانی افزود: سال 2001 در بازارهای بین المللی بورس نامی از شرکتهای آی تی نیست اما در عرض 15 سال شرکتهای فعال در زمینه آی تی جزو بزرگترین و پولدارترین شرکتها در جدول هستند.
وی با بیان این که میزان استفاده از اینترنت رابطه مستقیمی با رشد تولید ناخالص ملی هر کشور دارد، افزود: رشد تولید ناخالص ملی کشورهای در حال توسعه یک و 67 صدم و کشورهای توسعه یافته 3 و 8دهم درصد است.
قاسم زاده با بیان این که انحصاری کردن اینترنت پرسرعت تلفنهای همراه تصمیمی نادرست در کشور در سالهای گذشته بود، گفت: با برداشتن این انحصار و در عرض مدتی کوتاه 34 میلیون از 55 میلیون کاربر تلفنهای همراه به اینترنت دسترسی دارند که ضریب نفوذ جمعیتی اینترنت را به 70 درصد رسانده است.
در ادامه جشنواره دکتر رشتچیان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی گفت: استفاده متناسب از مثلث دانش، ثروت و مدیریت، رمز توسعه پایدار است.
وی با تشریح شکل گیری دانشگاه صنعتی شریف و رسیدن آن از فاز آموزش به تجاری سازی ایده، گفت: توسعه پایدار نیازمند استفاده درست و متناسب از دانش، ثروت و مدیریت است.
دکتر رشتچیان اظهار کرد: پولهای سرگردان بسیاری در دست مردم است و مدیران کارآفرین میتوانند با جمع کردن دانش و ثروت، حول مدیریت خود در مسیر توسعه گام بردارند.
وی افزود: کارآفرینی یک ارزش است و امیدوارم کار کردن نیز تبدیل به ارزش شود، زیرا کشورهای چین و هند با رشد 14 و 10 درصدی تولید ناخالص ملی در سالهای گذشته، از طریق کار کردن به این رشد رسیده اند.
در ادامه جشنوراه مهندس دهبیدی پور رییس مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی گفت: دانشگاه، بخش خصوصی و دانشجو، زیست بوم کارآفرینی و تجاری سازی ایده هستند.
وی گفت: سه بخش در توسعه کسب و کار نقش اساسی دارند؛ دانشگاهها، سرمایه گذاران بخش خصوصی و دانشجویان که از اجزای اصلی این چرخه هستند.
مهندس دهبیدی پور با اشاره به حرکت دانشگاهها به سمت کاربردی شدن، افزود: بدون آموزش، تحقیق و پژوهش نمیتوان موفق بود، تحقیقات پایه اصلی و کلیدی توسعه است و بدون آن نمیتوان به فضای توسعه وارد شد.
وی گفت: دانشجویان علاوه بر یادگیری مهارتهای سخت در دانشگاه، باید مهارتهای نرم یا همان مهارتهای زندگی را نیز در دانشگاه بیاموزند زیرا مهارتهای نرم همچون مذاکره، تفکر خلاق به موفقیت آنان کمک خواهد کرد.
رییس مرکز کارآفرینی و مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف خطاب به مدیران دانشگاهی، گفت: باید هزینه ریسک فعالیتهای دانشجویان را پایین بیاوریم تا جرات ورود به بازار را داشته باشند و در صورت شکست بتوانند دوباره به پا خیزند.
مهندس دهبیدی پور خطاب به نمایندگان بخش خصوصی و سرمایه گذاران افزود: دانشگاه شریف به روی بخش خصوصی باز است و از آنان میخواهیم که به ما کمک کنند زیر بدون کمک آنها هیچ اتفاق کارآفرینی نمیافتد.
رییس مرکز کارآفرینی و مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف خطاب به دانشجویان نیز افزود: منتظر بخشهای دولتی نباشید، روی پای خود بایستید و این پنج نکته را در شروع هرکاری به کار ببندید.
دهبیدی پور در خاتمه افزود: به تیم سازی اهمیت دهید، حتما از راهنمای خوب کمک بگیرید، توانمندیهای مهارتی نرم خود را تقویت کنید، قبل از تولید حتما بازار محصول را مطالعه کنید و از تامین منابع مالی طرح خود غافل نشوید.
خاطر نشان میشود در پایان جشنواره از میان9 طرح برگزیده این جشنواره، تیمهای اول شیپآپ، جوجه و جویا در بخش ایدهها صاحب عنوان اول تا سوم شدند. همچنین؛ تیمهای تیمهای سلام سینما، همیاب24 و کوئرا به ترتیب بهعنوان سه طرح برتر معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
برای دیدن ادامه تصاویر به گالری تصاویر مراجعه کنید.