مهندس فرشيد اميری، مدیرعامل شرکت نگين فناور شريف
افتخارات:
- اولین دانشجوی دو رشتهای مهندسی برق و مهندسی مکانیک و کارشناسارشد مهندس مكانيك گرايش خودرو در دانشگاه صنعتی شریف (ورودی ۱۳۷۷)
- طرح منتخب جشنواره علم تا عمل (۱۳۹۰)
- رتبه اول نخستين جشنواره ملی جوان ايرانی در بخش کارآفرينان (۱۳۸۹)
- رتبه اول پنجمين جشنواره ملی شيخبهايي در بخش فنآفرينی (۱۳۸۸)
- رتبه اول چهارمين جشنواره ملی شيخبهايي در بخش طراحان کسبوکار (۱۳۸۷)
- رتبه دوم دومين جشنواره کارآفريني و توسعه کسبوکار شريف (۱۳۸۷)
- رتبه سوم نهمين جشنواره ملی جوان خوارزمی در بخش طرحهای توسعهای (۱۳۸۶)
بنا به برنامهریزی انجام شده برای آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با فضای کسبوکار و مسائل پیشرو، مرکز کارآفرینی این دانشگاه دومین جلسه از سلسله نشستهایی با کارآفرینان موفق شریفی را در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۰ در سالن جلسات روابط عمومی واقع در طبقه سوم ساختمان سلف برگزار کرد. این نشست با میزبانی آقای مهندس مجدفر به عنوان نمایندهای از مرکز کارآفرینی و حضور تعدادی از دانشجویان و فارغالتحصیلان علاقهمند به این موضوع، آغاز شد. در ابتدای جلسه مهندس مجدفر با طرح سوالاتی از قبیل چگونگی آشنایی با اولین محیط کاری، نحوهی برخورد با افراد جدید و شیوههای رسیدن به ایدههای کارآمد، حاضران در جلسه را به تأمل بیشتر در موضوع کارآفرینی و منشاء اثر بودن تشویق کردند و از آنها خواستند تا با مشارکت هر چه بیشتر در جلسهی پیشرو و تعامل با جناب آقای مهندس امیری، میهمان این نشست، برای رسیدن به پاسخ این سوالات تلاش کنند. پس از گذشت دقایقی چند از شروع جلسه، مهندس فرشید امیری به جمع حاضران آمدند و پس از معرفی خود، به موضوع اصلی این جلسه یعنی بیان خط سیر طی شده از دوران دانشجویی تا تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق پرداختند.
مهندس فرشید امیری ابتدا در مورد دانشگاه و فضای آن صحبت کردند و تاکید داشتند که دانشجویان نباید تنها به امید حضور در دانشگاه، از فعالیتهای جانبی دست بکشند و تنها به رشد بعد علمی وجودشان اکتفا کنند. ایشان معتقد بودند که یک دانشجوی شریفی که جزو نفرات برتر کشورش بوده، باید این توانایی را در خودش ایجاد کند که بتواند بعدهای مختلف زندگیاش را با هم پرورش دهد و انسانی چند بعدی باشد و تنها در این صورت میتواند در کشورش منشاء اثر باشد. ایشان باور داشتند که در کنار تمامی کمبودها و محدودیتها، ما منبع سرشاری از استعداد را در تکتک دانشجویان داریم که اگر هر کس تنها در زمینهی مورد علاقهاش تلاش کند، میتواند از شمارهی یکهای آن زمینه باشد.
«اگر در ایران روی منابع انسانی سرمایهگذاری کنیم، به دستاوردهای فوقالعادهای میرسیم. دانشجویان باید خودشان قدر خودشان را بدانند و برای تکتک ثانیههایشان ارزش قائل شوند. این تفکر که دانشگاه یا جامعه باید مسیر درست را پیش روی شما بگذارند کاملاً غلط است. شما باید بتوانید به فضای بیرون با تمام کاستیها و ناملایماتاش عادت کنید. یکی از بزرگترین مشکلات دانشجویان در مسیر رساندن یک ایده به مرحلهی تولید، غرور زیاد و عدم توانایی در پذیرش تیم اشت. یکی از مهمترین تجربههای من تا این سن حضور در گروه ۶ یا ۷ نفرهی دانشجویی بود که توانستیم از دورهی کارورزی و کار نیمه وقت در شرکتها، به جایی که الآن هستیم برسیم. خیلی از دانشجویانی که برای تحصیل به خارج از کشور رفتهاند، بسیار موفقاند و زندگی خوبی دارند اما برای ایجاد کسبوکار و به تولید رساندن یک ایدهی کارآمد، هیچ کشوری به اندازهی کشور خودمان فضای بکر و خام ندارد. این بکر بودن خیلی به نفع شماست اما اگر بخواهید در این فضا حضور مستمر داشته باید چند بعدی باشید. اگر میخواهید وارد این فضای کسب و کار شوید باید اول یک ایدهی بزرگ داشته باشید، با کارهای کوچک شروع کنید و از همان ابتدا دنبال افراد مناسب برای توسعهی کارتان باشید. برای ایجاد گروهی که میخواهید با هم کاری را به انجام برسانید، بسیار محتاط باشید. انتخاب درست افراد از پیش نیازهای ایجاد کسبوکار است. بعد از اینکه مراحل اولیهی شروع کسبوکارتان را پشت سر گذاشتید، موضوع مالکیت معنوی کارتان، بزرگترین چالش پیش روی شماست. در نبود قانون کپیرایت، دزدی آزاد است! پس انتظار نداشته باشید که ایدهتان برای همیشه برای خودتان بماند! تنها چیزی که به شما کمک میکند، سرعت عمل است. باید اینقدر سرعتتان در تغییرات و نوآوری زیاد باشد که کپی شدن برایتان بیاهمیت شود و همیشه پیشتاز باشید. تنها به یادگرفتن مسائل تئوریک اکتفا نکنید، سعی کنید قسمتی از یادگیریتان از محیط اطراف و مشاهدات خودتان باشد. هر چه بیشتر با مردم تعامل داشته باشید، احتما موفقیتتان در آیندهی نه چندان دور بیشتر خواهد شد.»
این مطالب، گزیدهای از تجربیات و دانستههای مهندس فرشید امیری، دانشجوی دیروز دانشگاه و کارآفرین امروز جامعه بود. در این جلسات تلاش میشود تا تجربیات افراد موفق در اختیار دانشجویان دغدغهمند قرار گیرد تا گامی هر چند کوچک در جهت شکلگیری مسیر صحیح پیشرفت
آنها، برداشته شود.