عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران با تاکید بر اهمیت آموزش به شرکتهای دانش بنیان گفت:
در نگاه به شرکتهای دانش بنیان نیاز به پوست اندازی داریم؛ صادرات یک اکوسیستم است که باید برای بهبود عملکرد آن، نهادهای مرتبط برای هم افزایی، ایجاد شفافیت و بهبود عملکرد آن هم راستا عمل کنند.
ابوالفضل سروش وجود 400 شرکت دانش بنیان دارای ظرفیت صادراتی در کشور را نشان از توان مطلوب در این بخش دانست و گفت: فعالان زیادی در این عرصه حضور دارند که با نزدیک شدن آنها به هم موانع و مشکلات توسعه صادرات دانش بنیان قابل حل خواهد بود.
دبیر پنل تخصصی انتظارات متقابل شرکتهای دانش بنیان و صندوقهای پژوهش و فناوری تاکید کرد: نیازمند طراحی یک ادبیات مشترک برای حوزه دانش بنیان هستیم؛ خصوصا در زمینه اعتبار سنجی شرکتهای دانش بنیان، ضروری است که نهادهای مختلف از صندوق پژوهش تا بانک توسعه صادرات و سایر سازمانهای درگیر در جریان توسعه صادرات محصولات دانش بنیان باید برای طراحی سازوکاری همخوان با این حوزه همکاری کنند.
عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران توجه به جایگاه نهادهای مختلف تامین مالی را ضروری ذکر کرد و گفت: بانک قدمهای مثبتی را در مسیر ایجاد سیستمهای نظام مند برای تامین مالی دانش بنیانها برداشته و شرکتهای دانش بنیان متقابلا باید خود را با این سیستم وفق دهند.
سروش پیشنهاد کرد: برای تسهیل فرایندهای یاد شده معاونت علمیو فناوری ریاست جمهوری و سایر نهادها و سازمانهایی که اشراف کاملی بر این حوزه و فعالین آن دارند، شرکتهای دانش بنیان صادراتی را به بانک معرفی کنند تا بتوانیم مسیر تامین مالی و در ادامه تجاری سازی را برای این شرکتها آماده کنیم.