به همت مرکز کارآفرینی اولین جلسه از سلسله نشستهای تحت عنوان ” مسیرآینده من” در تاریخ 8 آبانماه در سالن سبز دانشکده مهندسی شیمی و نفت برگزار شد. میهمانان نشست پس از معرفی خود به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
آقای مهندس عفیف :
- فارغالتحصیل از دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه شریف سال1352
- از مدیران موفق داروگر
- مدیر عامل شرکت زیباوش
- مدیرعامل شرکت ایثارگران قشم
- مدیر مهندسین مشاور صنایع غذایی در صنعت غذا
آقای دکتر شایگان :
- دکترای مهندسی بیوتکنولوژی از دانشگاه استون در بیرمنگام انگلستان در سال 1353
- استاد مدعو در دانشکده دانشگاه ویسکانسین آمریکا در سال 1979 به مدت 9 ماه و دانشگاه تورنتو کانادا در سال 1990 به مدت یک سال
- دارنده جایزه بهترین محقق از بانک مرکزی در سال 1366
- دارنده جایزه محیط زیست دکتر ابتکار در سال 1385
- عضو انجمن بین المللی آب (IWA )
آقای مهندس شهیدیپور :
- فارغ التحصیل کارشناسی در رشته مهندسی شیمی شریف
- کارشناسی ارشد مدیریت (MBA) دانشگاه صنعتی شریف
- کارشناس واحد تحقیقات بازار پژوهشگاه صنعت نفت
- مؤسس و مدیرعامل شرکت دانش پژوهان نوآور (1383 تاکنون)
- عضو و بازرس اصلی انجمن تحقیقات بازاریابی ایران
- عضو انجمن مشاوران مدیریت ایران
آقای مهندس فیضبخشان :
- فارغالتحصیل کارشناسی در رشته مهندسی شیمی شریف
- دانشجوی سال اول مقطع کارشناسی ارشد گرایش طراحی فرآیند دانشگاه شریف
- نفر اول استعداد های درخشان جهت ورود بدون کنکور به مقطع کارشناسی ارشد
آقای مهندس عفیف با تاکید بر مشکلات، نقصها، موانع، نبوغ و ابتکار کارهای خود اظهار داشتند: الزاما رشته تحصیلی و کار در همان رشته نمیتواند زمینه موفقیت را فراهم کند. ایشان در شرکت داروگر فعالیتی غیر مرتبط با رشته خود داشتند اما توانستند طی چند سال به عنوان مدیر نمونه شناخته شده و به موفقیت بالا دست پیدا کنند. مهندس عفیف ارتباط صنعت با دانشگاه را در کسب و کار مهم برشمردند.
جناب دکتر شایگان در پاسخ به سوال مهندس فیضبخشان در مورد چگونگی پیدا کردن راه و مسیر آینده و انتخاب الگوی مناسب اظهار داشتند: قبل از اینکه دانشجو، مهندس یک رشته خاص باشد، باید مهندس باشد. مهندس یعنی سازنده و به وجود آورنده! دانشجو باید در هر زمینهای ایده و ابتکار به خرج دهد و نوآوری داشته باشد تا راه و الگوی مناسب را پیدا کند و در مسیر درست گام بردارد. همچنین ایشان از تعریف مهندسی حرفهای (Professional Engineering) توسط انجمن رشتههای مادر مانند(برق، مکانیک، شیمی و …) به کمک سازمان سنجش خبر داد. در مهندسی حرفهای مباحثی مانند قوانین کار و تجارت، اقتصاد مهندسی و حقوق آموزش داده میشود تا مهندس با محیط کار نیز آشنا شود.
مهندس شهیدیپور به سوال یکی از دانشجویان در مورد انگیزه، پشتوانه و ایده اولیه شکلگیری شرکت دانشپژوهان نوآور این طور پاسخ دادند: گزینهها و مسیرهای زیادی برای آینده وجود دارد؛ ادامه تحصیل در خارج از کشور، ادامه تحصیل در ایران، کارآفرینی و اشتغال در یک شرکت به عنوان کارمند. در هرکدام از این مسیرها میتوان به موفقیت دست پیدا کرد به شرطی که مسیر و راه انتخابی هوشمندانه و از روی فکر باشد و همه جوانب و شرایط محیطی و داخلی لحاظ شود. برای انتخاب هریک از مسیرها معیارهایی وجود دارد. یکی از مهمترین معیارها چشمانداز فردی است، اینکه در آینده خواستار چه جایگاهی هستیم. توانمندیهای فردی، وضعیت خانوادگی، امکانات مالی، محیط و جامعهای که در آن زندگی میکنیم از دیگر شاخصهای انتخاب راه و مسیر آینده است. در بحث کارآفرینی در زمینه صنعت حوزههای تولیدی، مشاوره و پژوهش، آموزش و بازرگانی مطرح میشود. لازمه کارآفرینی در هر یک از حوزهها تجربهی کار و شناخت محیط کاری است و اینکه در خلال تجربه کاری دنبال ایده و فکر نوآورانه و جدید باشیم و با بررسی دقیق بازار و مشورت با خبرگان اهل تجربه ایده خود را نقد کنیم و به تصویری از آیندهی ایده و فکر برسیم. با تمرکز روی موضوع و حیطه خاص و رسیدن به تخصص و ویژگی نسبت به دیگران احتمال موفقیت بیشتر است. نکته کلیدی در بحث کارآفرینی انتخاب شرکای مناسب است.
از دیگر سوالات مطرح شده انتخاب میان رفتن به خارج از کشور یا ماندن در ایران بود که دکتر شایگان اینگونه پاسخگو بودند: امکانات کارآفرینی برای افراد خارجی و مهاجران در خارج از کشور محدود است. در کشورهایی مانند آمریکا در هر لحظه احتمال ار دست دادن کار وجود دارد و همچنین رقابت کاری زیاد است. هر چند بازار و صنعت کشور مساعد نیست اما طبق قانون طلایی زمانی است که باید دست به کار شد. تمام شرکتهای مطرح کشور از شرکتهایی هستند که در سالهای اولیه انقلاب شروع به کار کردند و انتخاب با خود ماست! اگر دنبال پول هستیم و میخواهیم در زمینه حرفهای موفق باشیم در ایران بمانیم و اگر نه که … .
سوال مهندس فیضبخشان در مورد عوامل و انگیزههای کارآفرینی با وجود شکلها و راههای راحت زندگی، اینگونه پاسخ داده شد که عواملی مانند جایگاه اجتماعی خوب، درآمد مناسب و متناسب با میزان فعالیت و موفقیت، آزادی عمل، پیادهسازی فکر و ایدههای خود و احساس تاثیرگذاری و نقش آفرینی میتوانند انگیزههایی باشند برای کارآفرینی.
برای مشاهده گزارش کامل این برنامه اینجا را کلیک کنید.